Peste şapte sute de poliţişti din întreaga ţară vor acţiona luni la deschiderea anului universitar

Peste şapte sute de poliţişti vor fi prezenţi, luni, în zona centrelor universitare din toată ţara, pentru ca festivităţile desfăşurate cu ocazia începerii noului an universitar să se desfăşoare în siguranţă. Vor fi oferite studenţilor sfaturi şi recomandări preventive.

Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, peste şapte sute de poliţişti vor acţiona în zona centrelor universitare din toată ţara, pentru a se asigura că noul an universitar începe în condiţii de linişte şi siguranţă şi pentru a le oferi studenţilor sfaturi şi recomandări.

Dintre cei 713 poliţişti implicaţi în aceste activităţi, 371 sunt de la Ordine Publică, 224 de la Rutieră, 47 sunt specializaţi în investigaţii criminale, 48 sunt din cadrul structurilor de prevenire şi 23 de la alte structuri de Poliţie.

Astfel, poliţiştii de la Rutieră vor fi prezenţi în apropierea centrelor universitare, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.

De asemenea, unităţile de învăţământ sunt incluse în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale Poliţiei, iar datele de contact ale poliţistului de proximitate sunt afişate la universităţi, pentru o mai bună comunicare.

Totodată, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru studenţi diferite activităţi preventiv-educative.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.