Petrilenii vor avea un bazin de înot

Al doilea bazin de înot didactic din județ va fi realizat în Valea Jiului. Singurul bazin didactic funcționează, în prezent, la Petroșani. Pentru realizarea unei astfel de investiții au făcut demersuri și edilii de la Petrila, care au primit aviz pozitiv din partea Companiei Naționale de Investiții pentru realizarea unui bazin didactic. Edificiul va fi realizat după modelul celui de la Petroșani.

“Am reușit să obținem finanțare pentru construirea unui bazin de înot în curtea școlii numărul 5. La momentul acesta ni s-au solicitat avizele de la toți furnizorii de utilități și de la Direcția Județeană pentru Cultură. Le-am transmis la CNI. Sper ca în următoarele două săptămâni, bazinul de înot de la Petrila să fie scos la licitație de CNI. Dacă lucrurile merg bine, fără contestații, s-ar putea ca în 4 luni de zile să știm numele constructorului și să înceapă și lucrările”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Pe raza orașului Petrila nu existã niciun alt bazin de înot, iar prin acest proiect se urmãrește implicarea tineretului și a elevilor în activitãți sportive și totodatã se va pune accentul pe dezvoltarea armonioasã a acestora prin practicarea sportului și petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plãcut.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *