Petroșani: 30 de societăți datorează peste 13 milioane de lei

Zeci de societăți comerciale din Petroșani datorează bani la bugetul local. Sumele sunt greu de recuperat din cauză că firmele fie sunt în insolvență, fie sunt în faliment. Potrivit autorităților locale, 30 de firme datorează bugetului local de la Petroșani peste 13 milioane de lei. Consilierii locali sunt nemulțumiți de faptul că nu se fac demersuri concrete pentru recuperarea sumelor restanțe.

“Care este tactica și strategia pentru a recupera aceste sume?”,  a întrebat consilierul local, Mihai Barbu.

Maricel Ragea, șeful Serviciului urmărire, încasare și executare silită a spus că “Din 30 de firme, 25 de firme sunt în insolvență sau faliment. 90% dintre firme sunt în insolvență sau faliment”, iar în aceste condiții este dificilă recuperarea creanțelor de la rău-platnici.

Datoriile societăților comerciale aflate în insolvență sau faliment sunt atât de mari, încât nici statul care este principalul creditor nu își poate recupera banii. Singura modalitate prin care se mai pot recupera sumele este ca municipalitatea să se înscrie la masa credală. 30 de societăți comerciale datorează bugetului local peste 13 milioane de lei. Mai exact, suma ce trebuie recuperată de la primele 30 de societăți comerciale este în valoare de 13.423.874, 21 lei.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.