O femeie a fost lovită și jefuită în timp ce mergea spre casă. Unul dintre autori e minor

În urma unei acțiuni a polițiștilor petroșăneni, au fost indentificați autorii unui jaf, comis luni noaptea, în jurul orei 22:00, asupra unei femei din Petroșani, care mergea singură spre casă.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că autorii tâlhăriei sunt doi tineri în vârstă de 16 ani, respectiv 22 de ani din Petroșani. Aceștia au lovit victima în plină stradă şi i-au smuls poșeta din care au sustras 35 de lei și un telefon mobil.

În baza plângerii depuse de partea vătămată, poliţiştii au constituit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată, iar în urma cercetărilor efectuate, au reuşit identificarea prezumtivilor autori şi recuperarea  a peste 90% din valoarea prejudiciului.

Tâlharii au fost reţinuţi preventiv pentru  24 de ore şi urmează a  fi  prezentaţi magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria  Petroşani, în vederea luării măsurilor legale.

 

 Recomandari: 

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă luaţi măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate. 

Nu afişaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, telefoane mobile ori sume mari de bani. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor. Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia. Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată poliţia; sporiţi, astfel, şansele de identificare, prindere şi pedepsire ale agresorului.

 

Biroul de presă – IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.