Petroșani – Bansko, 10 ani de înfrățire

Înfrățirea dintre Petroșani și Bansko durează deja de 10 ani. În acest sens, o delegație din orașul bulgar Bansko se află zilele acestea la Petroșani, unde are loc și un proiect comun între cele două localități care vizează serviciile medicale de urgență. Bulgarii, deși sunt specialiști în domeniul turistic, au lacune în ceea ce privește serviciile medicale de urgență. Astfel, domeniul medical din Petroșani este un exemplu de bune practici pentru bulgarii care îl vor implementa și la ei.

„E o bucurie pentru noi să fim împreună. Anul acesta se împlinesc 10 ani de la momentul la care am semnat înfrățirea cu prietenii noștri din Bansko. Această întâlnire se datorează atât faptului că se împlinesc 10 ani de înfrățire, dar și datorită faptului că suntem parteneri într-un proiect cu finanțare europeană. Pentru noi, înfrățirea cu cei din Bansko, a fost un câștig și multe lucruri în ceea ce privește dezvoltarea domeniului schiabil au fost inspirate din experiența dumnealor. Ne dorim, în continuare să avem aceste schimburi atât în domeniul sănătății, cât și în domeniul medical”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Bulgarii din Bansko vor mai rămâne câteva zile la Petroșani, unde vor vizita Spitalul de Urgență din Petroșani, dar și detașamentul de pompieri acolo unde își desfășoară activitatea și paramedicii SMURD.

“Această vizită are și o componentă sentimentală, pentru că acum 10 ani, exact în aceeași perioadă a anului, am fost în Petroșani în calitate de președinte al Consiliului Local. Nu am mai fost la Petroșani de 10 ani, deci ar trebui să vin mai des. 10 ani este o perioadă de timp îndelungată, iar în această perioadă am acumulat, cu toții, exemple de bune practici. Sunt recunoscător pentru faptul că suntem orașe înfrățite, pentru că în decursul acestor ani am derulat proiecte comune. De câte ori v-am cerut sprijinul ați fost alături de noi”, a spus Georgi Ikonomov, primarul orașului Bansko din Bulgaria.

Schimbul de experiență face parte din proiectul ”Transferul inovațiilor în domeniul sănătății” în cadrul ”Parteneriatelor  transnaționale și din zona danubiană, pentru ocuparea forței de muncă și creșterea economică”, proiect a cărui aplicant este municipiul Bansko, partener municipiul Petroșani prin Spitalul de Urgență Petroșani.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.