Petroșani: Câinii aduc amenzi

Locuitorii municipiului Petroșani care au câini riscă amenzi substanțiale. Asta dacă nu se conformează unei hotărâri de Consiliu Local, care prevede adunarea mizeriilor produse de animalele de companie. Dacă polițiștii locali îi prind în flagrant pe proprietarii care nu adună după animale, aceștia pot trece la aplicarea unor sancțiuni.

“Fiecare proprietar de animal este obligat să aibă punguța. E o chestie de bun simț să cureți în urma câinelui pe care îl ai. Există o hotărâre în care sunt cuprinse și sancțiuni. În parcuri și zonele pietonale avem plăcuțe pe care este scris să aibă pungă și să curețe. Se poate trece și la amenzi, dar trebuie să îi prindem în flagrant”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Există o hotărâre de Consiliu Local prin care proprietarii animalelor care nu strâng pot fi amendați. La magazine există “recuzita” necesară, și anume pungi și mănuși, astfel încât posesorii de animale să curețe domeniul public. Refuzul de a ridica excrementele animalelor de pe domeniul public se sancţionează cu amendă între 200-500 de lei.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *