Socialiştii şi comuniştii din Comisia LIBE au contestat procedura de audiere a candidaţilor pentru funcția de procuror-șef european

Update 14:30 – În Comisia pentru libertăți civile a Parlamentului European s-a ajuns la un acord și s-a luat decizia finală referitoare la procedura de audiere și evaluare a candidaților pentru poziția de Procuror European.
Audierea va avea loc astăzi, exact așa cum a fost programată, în Comisia LIBE (decidentă) și Comisia CONT (asociată).
După încheierea ședinței, Comisia CONT va avea un vot consultativ. Mâine, coordonatorii grupurilor politice din Comisia LIBE vor evalua audierea, iar tot mâine, la ora 12.00, va avea loc un vot în Comisia LIBE ca urmare a evaluării făcute de coordonatorii grupurilor politice.

Audierile candidaților din această după-amiază, le puteți urmări, în direct AICI

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan spune că socialiştii şi comuniştii din Comisia LIBE a Parlamentului European au contestat procedura de audiere a candidaţilor la funcţia de procuror-şef european, iar decizia se va lua la prânz.

„Socialiştii şi comuniştii din Comisia pentru libertăţi civile (LIBE) a Parlamentului European au contestat procedura prin care vor fi audiaţi astăzi cei 3 candidaţi pentru poziţia de Procuror European. De ce au contestat această procedură? Deoarece vor să tergiverseze şi să obstrucţioneze întreg procesul. Ce va urma acum? Astăzi la prânz în Comisia LIBE va avea loc un vot pe această procedură. Care va fi rezultatul votului? Eu cred că rezultatul votului va confirma această procedură şi vom avea audierea în această după-amiază, aşa cum este programat şi aşa cum este firesc. În cazul în care contestarea va avea succes, atunci nu vom avea nicio audiere în această după-amiază”, a scris eurodeputatul pe pagina sa de Facebook.

Audierile pentru postul de procuror-şef european, la care candidează şi fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi, sunt programate pentru marţi,  începând cu ora 16.30 (ora României), în Comisiile pentru libertăţi civile şi control bugetar ale Parlamentului European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.