Petroșani: Contravenienții vor presta activități în folosul comunității

Consiliul Local al municipiului Petroșani a adoptat proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind prestarea de către contravenienți de activități în folosul comunității. Astfel, activitatea se va presta în mai multe domenii, și anume curățirea și întreținerea spațiilor verzi și a cimitirelor, curățirea și igienizarea albiilor râurilor, curățirea și întreținerea locurilor de agrement și a locurilor de joacă pentru copii, curățirea și întreținerea domeniului public și privat al municipiului Petroșani.

Mai mult decât atât, documentul prevede faptul că și minorii cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani pot presta aceste munci.

„Prestarea unei activități în folosul comunității se dispune de către primar, prin dispoziție în executarea mandatului emis și comunicat de instanța de judecată împreună cu dispozitivul hotărârii”, arată documentul.

Sancțiunea prestării unei activități în folosul comunității se execută în fiecare zi din cursul săptămânii, iar durata maximă de lucru nu poate depăși 8 ore pe zi. În cazul minorilor durata programului este de 6 ore pe zi.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *