Petroșani: Măsuri suplimentare pentru desfășurarea examenelor naționale

Autoritățile locale iau măsuri suplimentare pentru ca elevii care trebuie să susțină examenele naționale să fie în siguranță. Măsurile vin în contextul pandemiei de coronavirus. la nivel național au fost deja reglementate o serie de măsuri.

Am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a aproba măsurile ce trebuie luate pentru buna desfășurare a pregătirii pentru examenele naționale ale absolvenților din învățământul gimnazial și liceal”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În sălile de examen pentru Bacalaureat și Evaluarea națională, băncile vor fi amplasate la doi metri distanță. Elevii vor purta masca și, pentru prima dată, vor putea depune contestații online.

La Petroșani, unitățile de învățământ trebuie să asigure materialele igienico-sanitare, precum săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant.

Pregătirea elevilor pentru examenele naționale va fi făcută după măsuri speciale. În sălile de clasă nu vor fi mai mult de 10 elevi, așezați în băncile indicate și cu respectarea măsurilor de distanțare socială. și elevii vor avea nevoie de măști de protecție.

Sunt măsuri fără precedent, însă, toate acestea au rolul de a diminua îmbolnăvirile cu noul tip de coronavirus.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.