Val de demisii în rândul medicilor

Trei medici ai Spitalului de Urgență din Petroșani au demisionat. Modificările în organigrama unității medicale au survenit în perioada de pandemie de coronavirus.

Astfel, se are în vedere modificarea organigramei Spitalului de Urgență din Petroșani prinîncadrarea cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, începând cu data de 07.04.2020 a doamnei Măgduț Anca, medic specialist pneumolog, în cadrul secției de Pneumologie ca urmare a demisie domnului dr. Petre Nicolae, singurul medic care desfășura activitate în această secție și necesitatea bunei funcționări a secției de Pneumologie„. Medicul pneumolog și-a dat demisie în plină pandemie de coronavirus. este cunoscut faptul că noul tip de coronavirus afectează sistemul respirator. Chiar și așa Spitalul de Urgență din Petroșani a fost teoretic un spital curat. Adică, aici nu se tratau pacienți cu noul tip de coronavirus.

Alte modificări au survenit pe secția de Pediatrie, Terapie Intensivă.

Astfel, prin organigramă se va aproba ”vacantarea posturilor de medici din secțiile Pediatrie, ATI și Pneumologie prin încetarea contractelor individuale de muncă prin demisie începând cu data de 01.04.2020, a următoarelor posturi: dr. Iacobescu Ligia, medic primar Pediatrie, dr. Moacă Nicolae, medic primar ATI, și dr. Petre Nicolae, medic primar pneumologie”.

Un alt cadru medical care a activat la Spitalul de Urgență din Petroșani a fost transferat la o altă unitate spitalicească. Este vorba de dr. Țăranu Anda Maria, de la secția de Neurologie. Astfel, și pe această secție a rămas un post vacant.

La Spitalul de Urgență din Petroșani mai sunt vacante și alte posturi, precum de asistenți medicali, trei la număr și câte un post de îngrijitoare și unul de liftier.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.