Pieton accidentat mortal pe DN66, pe raza localității Bănița

Astăzi, in jurul orei 11.00, un bărbat de 46 de ani, din Petroșani, care conducea un autoturism pe DN66, pe raza localității Bănița, din direcția Petroșani-Hateg, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă și a derapat, ieșind în afara părții carosabile, unde a acroșat un pieton în vârsta de 50 de ani, din Banița, care se afla într-un refugiu de depanare. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul pietonului. În cauză fost intocmit dosar penal.

Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara le recomandă conducătorilor auto:
Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum si trafic.
Astfel, chiar daca vă aflați în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheață, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având in vedere ca distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.
Evitați acționarea brusca a sistemului de frânare si a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa.
Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos.
Nu efectuați depășiri riscante!

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *