Ping-pong politic: Alianța ALDE – Pro România se prea poate să fie, dar se prea poate să nu fie!

Miercuri, ALDE și Pro România par să se fi angajat într-o partidă de ping-pong politic, cu declarații angajate la fileu și apoi atenuate la colțul mesei referitoare la o posibilă „mare” alianță politică. La capătul zilei, a rămasa doar ceață: se prea poate să fie, dar se prea poate să nu fie!

Inițial, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a dat viteză unei informații conform căreia, în urma unor discuții cu liderul Pro România, Victor Ponta, „am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei alianțe politice”. Graba lui Tăriceanu de a lansa o informație politică de asemenea anvergură este explicabilă, în măsura în care o astfel de alianță l-ar salva parțial din groapa în care l-a abandonat PSD din perspectiva alegerilor prezidențiale. Numai că socoteala fulgerătoare a lui Tăriceanu nu s-a potrivit cu prudența lui Victor Ponta, acesta din urmă fiind cu fundul în mai multe bărci politice în ultima perioada, inclusiv relația sa cu PSD nefiind clar tranșată. Astfel încât Ponta i-a retezat elanul lui Tăriceanu, declarând că nu s-a luat nicio decizie și reamintind că Pro România are o condiție spinoasă pentru ALDE: ieșirea de la guvernare.

Una peste alta, Tăriceanu s-a văzut nevoit să modifice declarația inițială, domolind „am hotărât” până la „am discutat”, de nu a rămas mai nimic. Toată povestea, evident, pe rețelele de socializare, acolo unde se face politica mare românească în ultima vreme, se pare!

Concluzia: o mare știre politică pe care… azi o vedem și nu e!

 

(Sursa foto: Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.