Plan Roșu de Intervenție! Un tren cu 120 de călători a deraiat

În această dimineața, în jurul orei 7:16, în zona localității Băiești din județul Hunedoara, ultimele două vagoane din garnitura unui tren care transporta 120 de călători au deraiat.

Având în vedere numărul mare al ocupanților din cele două vagoane, aproximativ 20 de persoane, a fost imediat Activat Planul Roșu de Intervenție.

După sosirea la fața locului a echipajelor ISU Hunedoara, au constat ca în urma accidentului a rezultat o singură victimă, cu posibile fracturi la membrele superioare. După acordarea asistentei medicale de urgență la fața locului, victima va fi transportată la spital.

Totodată, s-au facut verificări printre călători pentru identificarea si altor persoane cu leziuni în urma accidentului, însă celelalte persoane nu au nevoie de ingrijiri medicale.

Trenul se deplasa pe ruta Constanța – Arad. Pasagerii vor fi preluați și transportați în siguranță.

Au intervenit la fața locului 4 echipaje de pompieri și un echipaj al Serviciului de Ambulanța Hunedoara.

După verificarea stării tehnice a trenului, s-a constatat faptul că trei vagoane din cele șase aflate în componența garniturii, au fost afectate.

O locomotivă Diesel va prelua garnitura de tren, iar pasagerii îşi vor continua călătoria spre destinaţie. La faţa locului se deplasează reprezentanţii autorităţilor care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum şi echipele de specialişti care vor interveni pentru eliberarea gabaritului.

Călătorii au fost mutaţi în vagoanele care au rămas pe linie şi o locomotivă merge spre locul incidentului pentru a transporta garnitura rămasă pe linie, a precizat Adrian Vlaicu, purtătorul de cuvânt al CFR Călători. Deocamdată, nu se cunoaşte cauza producerii acestui incident.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru incident şi le mulţumeşte pentru înţelegere.

ISU Hunedoara

Un comentariu la „Plan Roșu de Intervenție! Un tren cu 120 de călători a deraiat

 • 23 decembrie 2018 la 19:02
  Permalink

  Oare ce mai trebuie sa se mai intample pana cand tara asta sa puna infrastructura feroviara si rutier?
  Oameni buni, daca da o zapada mai mare se inchid drumuri, ca na, „ne-a luat prin surprindere sezonul”.
  18dec 2018, gara Petrosani, tu te grabesti la trenul de 14 si ceva ca pleci la munca. Ajungi in gara, ti se zice ca nu circula nici un tren, nici azi, nici maine; si tu ai un avion de prins.
  Ne acuzati, pe noi astia de lucram afara, ca fugim, fugim la un trai mai bun. Dar unde platim taxe si impozite pe masini casa roviniete ??? Unde !!??? Facem bani afara si ii bagam in tara si tot degeaba, caci la putere doar se fura !!! 🤮🤮

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *