Plantații agricole pentru îmbunătățirea performanței economice

O zonă a orașului Petrila ar putea fi transformată într-o plantație de aluni și căpșuni. Autoritățile locale au în vedere accesarea de fonduri europene pentru realizarea unei plantații pomicole de alun și a unui spațiu pentru cultivarea căpșunilor. Inițiativa le aparține celor de la Edil Sal Prest, firma de gospodărire locală, care solicită “trecerea din domeniul public în domeniul privat al orașului Petrila, a terenului în suprafață de 79.210 mp situate în Petrila, zona Dealul Maleii”.

“Având în vedere memorial justificativ prin care SC Edil Sal Prest SA Petrila dorește înființarea unei plantații pomicole de alun în sistem ecologic șI amenajarea unor spații pentru cultivarea căpșunilor prin accesarea fondurilor europene cuprinse în Programul PNDR (…) și ținând cont de faptul că SC Edil Sal Prest SA nu dispune de bunuri imobile proprii, pentru a se putea încheia un contract de superficie, conform prevederilor legale, este necesară trecerea din domeniul public al orașului Petrila, în domeniul privat al orașului Petrila, a terenului în suprafață de 79210 mp situat în Petrila, zona Dealul Maleii”, arată documentul ce este supus spre aprobarea Consiliului Local Petrila.

Potrivit reprezentanților Edil Sal Prest Petrila “prin accesarea prezentului proiect se dorește îmbunătățirea performanței economice la nivelul orașului Petrila”. Pentru astfel de proiecte există disponibile fonduri europene.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *