Plăți în avans pentru fermieri

Aproape 16.800 fermieri hunedoreni vor primi în avans, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), sumele corespunzătoare „Cererii unice de plată” pentru anul 2021. Plățile vor fi efectuate până în data de 30 noiembrie 2021

Astăzi, în prima zi a campaniei de plată, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, s-a întâlnit la sediul Centrului județean APIA cu directorul executiv, Veronica Topor, pentru a analiza situația pregătirii dosarelor pentru ca fermierii hunedoreni să beneficieze într-un timp cât mai scurt, de acest tip de sprijin financiar.  

Până astăzi, din cele 16.794 „Cereri unice de plată” depuse în județul Hunedoara sunt pregătite 8.760 dosare care vor fi trimise la autorizare pentru plată.  Celelalte solicitări vor fi pregătite în următoarele 7 zile, precizează conducerea județeană hunedoreană a Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură.

Finanțarea în avans a fermierilor se face atât pentru schemele finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), avans de până la 70%, cât şi pentru măsurile finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), avans de maxim 85%.

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *