PMP și-a schimbat liderul: Cristian Diaconescu este noul președinte al formațiunii

Duminică, 7 martie 2021, în cadrul unui congres organizat la Sinaia și cu participare inclusiv online, în condiții de pandemie, Partidul Mișcarea Populară și-a ales noua structură de conducere. Cu un vot majoritar, fără emoții, Cristian Diaconescu a fost ales președinte al formațiunii. Mai mult, în cadrul congresului s-a decis ca Diaconescu să fie și candidatul PMP la viitoarele alegeri prezidențiale din 2024.

Diaconescu a venit în fața delegaților PMP cu o moțiune numită „România respectată”. „Prin această moţiune, pe scurt, vă rog să daţi acestui partid solidaritate înţelepciune şi coerenţă la nivel local şi central şi îndrăznesc să mă oblig în faţa dumneavoastră şi să vă promit că eu am să-i dau un viitor”, le-a spus Cristian Diaconescu delegaților la congres.

În cadrul reuniunii de la Sinaia, delegaţii au votat, în majoritate, și pentru renunţarea la fuziunea cu UNPR.

Reamintim faptul că PMP a ratat „la mustață” intrarea în Parlament la alegerile din decembrie 2020. motiv pentru care liderul de atunci, Eugen Tomac, a demisionat din fruntea partidului, asumându-și eșecul.

Totuși, în urma alegerilor locale de anul trecut, PMP a reușit să impună peste 2.000 de consilieri locali, peste 70 de consilieri judeţeni şi consilieri generali ai Capitalei şi 49 de primari.

 

Foto: magnanews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *