PNL: Niciunul dintre argumentele invocate de Tudorel Toader nu este suficient pentru revocarea procurorului-şef al DNA

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat joi seară că niciunul dintre argumentele invocate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu este suficient pentru revocarea procurorului-şef al DNA

„Revocarea procurorului-şef al DNA nu este oportună în acest moment. Niciunul dintre argumentele invocate de Tudorel Toader nu este suficient pentru revocarea procurorului-şef. Dacă în ceea ce priveşte argumentele legate de deciziile CCR, care au constatat existenţa unui conflict constituţional în exercitarea atribuţiilor DNA, în acest caz ministrul Tudorel a lăsat să se înţeleagă că DNA şi-a depăşit competenţele şi a dus la blocarea activităţii altor instituţii, trebuie să spunem opiniei publice la ce situaţii făcea referire domnul Toader în mod concret. Vorbim de OUG 13, împotriva căreia au ieşit în stradă sute de mii de oameni (…) vorbim despre o altă decizie a CCR, care a constatat lipsa de loialitate a procurorului-şef în cazul Comisiei de anchetă din 2009 – Comisia sufrageria (…) Procurorul-şef DNA a răspuns la acea dată în scris solicitărilor membrilor Parlamentului, iar domnul Tudorel Toader, fără probe, consideră că răspunsul a fost incomplet. Pe ce se bazează Toader când susţine o astfel de afirmaţie? A treia situaţie invocată de domnul Tudorel Toader ca o încălcare a încălcării echilibrului dintre puterile statului este HG privind dosarul Belina. Unde ştim că, în această situaţie, au fost comiste fapte de apropiaţi de-ai domnului Dragnea”, a spus Dancă.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat joi că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului şef DNA El a a declarat după prezentarea raportului privind activitatea managerială de la DNA, că DNA trebuie să continue să funcţioneze legal, nu se identifică cu cel care o conduce. Toader a precizat că raportul este elaborat pe fondul dezbaterilor care au divizat opinia publică în ultimul an. El a afirmat că a reţinut o situaţie fără precedent a raporturilor dintre autorităţile publice, fiind înregistrate trei conflicte juridice de natură constituţională, în cadrul cărora DNA a fost chemată în faţa instanţei de contencios consitutional, a acuzat implicarea lui Kovesi în dosare şi stilul autoritar al acesteia.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *