Poliţia de Frontieră: Trafic redus cu peste 90% faţă de anul trecut în perioada Sărbătorilor Pascale

Traficul de persoane şi turisme prin punctele de frontieră a fost cu peste 90% mai mic decât anul trecut în perioada Sărbătorilor Pascale, dar traficul de marfă se menţine constant, anunţă Poliţia de Frontieră.

”În prezent, prin punctele de frontieră se constată o scădere semnificativă a tranzitului de persoane şi turisme, de peste 90% faţă perioada similară a anului trecut, dar în acelaşi timp se menţine relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfă”, conform Poliţiei de Frontieră, care precizează că în ultimele 48 de ore (18-19.04.2020) peste 4.700 poliţişti de frontieră au fost la datorie, zilnic, desfăşurând atât misiuni de supraveghere şi control la frontieră, cât şi ca forţe de sprijin alături de personal de la Poliţie şi Jandarmerie.

În aceadtă perioadă, prin punctele de frontieră au efectuat formalităţile de control aproximativ 24.500 persoane, cetăţeni români şi străini şi peste 16.700 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 13.600 persoane cu 9.500 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 10.900 persoane cu 7.200 mijloace de transport.

Cea mai tranzitată frontieră este în continuare frontiera comună cu Ungaria pe unde, în acelaşi interval de timp, au intrat în ţară aproximativ 9.600 de persoane cu peste 6.500 mijloace de transport, din care 5.600 automarfare.

În această perioadă, formalităţile de frontieră au urmat aceeaşi procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, maşinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Poliţiştii de frontieră au constatat 14 fapte ilegale (6 infracţiuni şi 8 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 7.000 lei.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcut;

Nu a fost permisă intrarea în ţară a 4 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu a fost permisă ieşirea a 7 cetăţeni români din diferite motive legale.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *