Legea pentru aprobarea OUG privind programul IMM Leasing de echipamente şi utilaje, promulgată de președinte

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 118/2020 privind aprobarea Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii „IMM LEASING DE ECHIPAMENTE ŞI UTILAJE”, informează Administraţia Prezidenţială.

Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 118/2020 privind aprobarea Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii „IMM LEASING DE ECHIPAMENTE ŞI UTILAJE”.

Programul are ca obiectiv acordarea de facilităţi de garantare de către stat sub forma punerii la dispoziţia instituţiilor financiare nebancare înscrise în Registrul special la Banca Naţională a României a unor plafoane anuale de garantare pentru finanţările de tip leasing financiar, pentru achiziţionarea de bunuri mobile noi sau second-hand necesare realizării activităţilor întreprinderilor mici şi mijlocii, cât şi întreprinderilor afiliate care au un număr egal sau mai mare de 250 de angajaţi, în calitate de utilizatori, denumiţi beneficiari.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.