Câine legat de o țeavă, bătut, fără apă și mâncare

Un bărbat de 52 de ani, din localitatea Cinciș Cerna, ținea în propria curte un câine legat de o țeavă, cu un lanț scurt de aproximativ 50 de cm pentru ca animalul să nu se poate mișca în voie.

Omul care ar fi trebuit să aibă grijă de el, nu-i dădea nici mâncare, nici apă, ba mai mult, îl bătea cu brutalitate pentru că pe corpul animalului se vedeau răni ca urmare a relelor tratamente aplicate de acesta.

La data de 12 februarie 2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, în urma unui control efectuat în localitatea Cinciș Cerna, din județul Hunedoara, au stabilit că, un bărbat de 52 ani, a aplicat rele tratamente și cruzimi unui animal din specia canină pe care acesta îl deținea la domiciliu, în sensul că, nu avea apă, hrană și nu beneficia de libertatea de a se mișca în aer liber, fiind legat de o țeavă metalică, cu un lanț de aproximativ 50 cm.

În acest caz, polițiștii au dispus de îndată plasarea exemplarului canin pe o perioadă de 45 de zile într-un adăpost pentru protecția animalelor și au întocmit dosar de cercetare penală pentru nerespectarea Legii nr. 205/2004, republicată privind protecția animalelor”, transmit cei de la IPJ Hunedoara.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *