Poliţist împuşcat mortal în misiune, în Timiş. Autorul este dat în urmărire internaţională

Un poliţist al Postului de Poliţie Recaş, din judeţul Timiş, a fost împuşcat mortal în misiune, în timp ce încerca să oprească maşina în care s-ar fi aflat un bărbat dat în urmărire internaţională. Colegii poliţişstului îl caută acum pe făptaş. Bărbatul care a împuşcat mortal poliţistul a fost şi el rănit în zona umărului de un alt poliţist. Agresorul de numeşte Ionel Marcel Lepa şi este căutat pentru tâlhărie. Sute de luptători de la Trupele Speciale de Intervenţie, jandarmi, poliţişti şi alte forţe sunt în alertă de grad zero, un elicopter survolează zona localităţii Izvin din Timiş, iar pe şosele au fost instituite filtre.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul căutat de cei doi agenţi din Recaş şi care a fost zărit de aceştia într-o maşină, în Izvin, autoturism care nu a oprit la semnalele poliţiştilor, a fost şi el rănit în timpul unui schimb de focuri.

Cei doi agenţi care au încercat să oprească autoturismul pe şosea au pornit în urmărirea maşinii suspecte, nu înainte de a chema ajutoare, şi au ajuns în curtea unei case. Au coborât din maşină şi au înconjurat locuinţa. Bărbatul căutat de aceştia a sărit pe o fereastră în faţa unuia dintre cei doi agenţi. Având o armă în mână, a tras asupra poliţistului, nimerindu-l în zona pieptului şi gâtului.

Poliţistul împuşcat avea 43 de ani şi activa la Postul de Poliţie din Recaş. Medicii au constatat decesul bărbatului, după mai multe minute de resuscitare.

Colegii poliţistului sosiţi la locul faptei au auzit focurile de armă, Însă agresorul a reuşit din nou să scape. Acesta a pătruns într-o curte unde a încercat să găsească o maşină cu care să fugă. Pentru că în curtea respectivă nu se afla niciun autoturism, a intrat într-o altă curte, i-a ameninţat pe proprietari cu arma şi a luat maşina acestora. În timp ce încerca să fugă a fost observat de un poliţist care a tras asupra maşinii reuşind să îl rănească la umăr. Fugarul a ieşit din maşină şi s-a pierdut pe străduţe.

Agresorul căutat de poliţişti se numeşte Marcel Ionel Lepa, are 47 de ani şi este din Lugoj. A fost dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie.

Inspectorul general adjunct al Poliţiei Române, comisar şef de poliţie Florian Dragnea, a declarat, duminică seara, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul instituţiei, după decesul poliţistului din Timiş aflat în misiune, că dacă se va constata că au existat sincope în organizarea intervenţiei, cei vinovaţi vor plăti.

Comisarul şef de poliţie, Florian Dragnea a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, de duminică seara, care a avut loc la sediul Poliţiei Române, cum s-au petrecut faptele în urma cărora un poliţist de 43 de ani din Recaş, judeţul Timiş, a fost împuşcat mortal în misiune.

”Încă de la început, aş dori să transmit din partea conducerii Poliţiei Române sincere condoleanţe familiei poliţistului, alături de care suntem în aceste momente grele. Astăzi, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş au obţinut informaţii punctuale cu privire la faptul că un urmărit internaţional se află într-un imobil din localitatea Izvin, judeţul Timiş. În baza informaţiilor obţinute, poliţiştii au demarat activităţi specifice pentru prinderea numitului Lepa Ionel Marcel, urmărit internaţional, în baza unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis, la data de 25 aprilie 2018, de Judecătoria Lugoj, fiind condamnat pentru comiterea infracţiunii de tentativă la tâlhărie”, a declarat Dragnea.

Comisarul şef de poliţie a relatat şi cum a fost împuşcat poliţistul din Recaş.

”Astfel, poliţiştii s-au deplasat la imobilul respectiv, iar una dintre echipele de poliţişti a ocolit imobilul, pentru a se asigura că suspectul nu fuge prin partea din spate, moment în care urmăritul a ieşit din casă şi a făcut uz de armă, în urma căruia colegul nostru şi-a pierdut viaţa. Ulterior, suspectul a fugit în curtea altui imobil, unde ar fi ameninţat cu arma o persoană, încercând să-i sustragă autoturismul, moment în care un poliţist a făcut uz de armă, reuşind să-l rănească pe urmărit. Fac precizarea că Lepa Ionel Marcel a fugit într-o zonă împădurită a localităţii, fiind în continuare căutat”, a mai spus acesta.

Florian Dragnea a declarat că imediat după producerea evenimentului au fost dispuse măsuri pentru sprijinirea poliţiştilor din cadrul IPJ Timiş.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *