Poliţiştii au dat 12 amenzi administratorilor de drumuri şi 643 şoferilor

Poliţiştii au dat în ultimele două zile, în care au avut loc ninsori abundente în mai multe zone ale ţării, 12 amenzi administratorilor de drumuri şi 643 şoferilor, şase dintre acestea fiind pentru lipsa anvelopelor de iarnă.

„Aproape 8.000 de poliţişti s-au aflat suplimentar în teren în ultimele zile, în judeţele afectate de ninsori, pentru prevenirea evenimentelor generate de vremea rea. Poliţiştii au aplicat 12 amenzi administratorilor de drumuri şi 643 conducătorilor auto, dintre care 6 pentru lipsa anvelopelor de iarnă”, anunţă poliţia.

În perioada 17- 19 ianuarie, Poliţia Română a dispus măsuri pentru gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice,  7.928 de poliţişti din judeţele vizate de atenţionările meteorologice acţionând zilnic, în această perioadă, cu 4.123 de autospeciale, pentru prevenirea evenimentelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase.

Pe parcursul avertizărilor, poliţiştii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale administratorilor de drumuri, iar conducătorilor auto le-au fost aplicate 643 de sancţiuni, dintre care 6 pentru lipsa anvelopelor de iarnă şi 637 pentru alte abateri la regimul circulaţiei rutiere.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.