Polițiștii hunedoreni acționează pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul forestier

În perioada 11-13 decembrie a.c., poliţiştii hunedoreni, împreună cu reprezentanţi ai IJJ Hunedoara și ai autorităților silvice,  acționează pentru combaterea tăierii, transportului, depozitării și comercializării materialelor lemnoase și a pomilor de Crăciun.

 

În primele două zile ale acțiunii, polițiștii au desfășurat activități, atât prin constituirea de filtre organizate, cât și prin verificarea agenților economici de profil.

 Cu această ocazie, în zilele de 11 și 12 decembrie 2020, la nivelul județului Hunedoara, polițiștii au legitimat peste 30 persoane și au verificat 25 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate,  polițiștii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de  6.900 de lei,  pentru nerespectarea normelor privind contravențiile silvice.

De asemenea, polițiștii au confiscat 14  pomi de Crăciun și 5,43 mc lemn de foc, pentru care transportatorii nu dețineau documentele prevăzute de lege.

     

 

Exemplu: La data de 11.12.2020, a fost identificată o persoană care transporta, pe DN68, 14 pomi de Crăciun, fără a deține documentele legale.

Față de persoana în cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale  și măsura complementară de confiscare a pomilor de Crăciun.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *