Polițiștii hunedoreni omagiază Centenarul Marii Uniri

Manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, în anul Centenarului Marii Uniri. Poliţiştii hunedoreni aduc omagiu înaintaşilor care prin jertfa lor au contribuit la realizarea idealului de unitate naţională. În contextul manifestărilor dedicate Anului Centenarului Marii Uniri poliţiştii hunedoreni vor organiza, în perioada 26 noiembrie – 1 decembrie, o serie de manifestări cultural artistice şi religioase, prin care vor marca momentul istoric 1 Decembrie 1918.

Manifestările au debutat astăzi, 26.11.a.c., la sala Amfiteatru a Poliţiei Municipiului Deva, unde doamna Angela CEREAN, şef Serviciu Arhivele Naţionale Hunedoara, a prezentat o prelegere istorică dedicată semnificaţiei Zilei Naţionale. Ceremonia a continuat cu avansarea, la gradul profesional următor, înainte de termen, cu ocazia Zilei Naţionale a României, a 22 de poliţişti (9 ofiţeri şi 13 agenţi de poliţie) şi a patru jandarmi (2 subofiţeri şi doi ofiţeri) care s-au remarcat prin activităţi profesionale de excepţie.

Marţi, 27.11.a.c., cu începere de la ora 11:00, poliţiştii hunedoreni, cu sprijinul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, vor organiza un simpozion cu tema: „Hunedoreni în slujba Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918”. Manifestarea va avea loc la sediul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din municipiul Deva (Palatul Magna Curia, Sala Şemineului) şi va include o prelegere ştiinţifică dedicată momentului istoric 1 Decembrie 1918, susţinută de prof. dr. DORIN PETRESC.

Tot cu această ocazie, va fi vernisată expoziţia personală de pictură a artistei ALBA ANDREEA, poliţistă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara şi membră Uniunii Artiştilor Plastici. Expoziţia cuprinde lucrări recente ale artistei, reunite sub titlul „Emoţii” şi va fi prezentată de preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, prof. dr. Traian Mârza. Încadrată în structurile I.P.J. Hunedoara din anul 2006, poliţista a participat la numeroase tabere de pictură naționale și internaționale şi a expus în cadrul unor expoziții colective, debutând cu expoziția personală de pictura intitulată „Răsărit de vară” (în luna iunie 2018, la Alba Iulia).

Programul zilei de 27.11.2018 va fi întregit cu o suită de cântece patriotice interpretate de ansamblul „Românaşul”, al Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţa”, din Deva şi cu prezentarea unei părţi a colecţiei de timbre româneşti aparţinând domnului comisar-şef de poliţie Negriu Eugen, ofiţer în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. De asemenea, în data de 30 noiembrie 2018 (cu ocazia sărbătorii Sfântul Apostol Andrei – Ocrotitorul României), cu începere de la ora 10:00, în paraclisul I.P.J. HUNEDOARA, va fi oficiată Sfânta Liturghie, urmată de o slujbă de Te-Deum, pentru unitatea românilor şi de un concert de colinde. În data de 01.12.2018, poliţiştii unor servicii operative din cadrul I.P.J. Hunedoara, echipaţi cu ţinuta de reprezentare şi autospecialele de intervenţie, vor participa la defilarea organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României de Centrul Militar Judeţean Hunedoara – Garnizoana Deva, pe b-dul Iuliu Maniu, din municipiul Deva, dar în municipiul Hunedoara și în orașul Hațeg.

Pentru ca cetăţenii judeţului să se bucure de manifestările dedicate Zilei Naţionale a României în deplină siguranţă, numărul polițiștilor care vor acţiona în stradă a fost suplimentat. Conducerea I.P.J. Hunedoara a luat măsuri de suplimentare a numărului poliţiştilor care vor acționa, zilnic, în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie a.c., pentru ca locuitorii judeţului să se bucure în linişte de sărbătorirea Zilei Naționale a României. Poliţiştii hunedoreni vor fi pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. În această perioadă, poliţiştii vor fi la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, fiind pregătiţi să intervină atât la solicitarea cetăţenilor, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice, pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente negative. Întrucât se aşteaptă o creștere a valorilor de trafic pe principalele artere din judeţ (în special în zonele cu potenţial turistic), poliţiştii rutieri vor desfăşura, în principal, acțiuni vizând fluidizarea circulației și prevenirea accidentelor rutiere.

 

 

Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *