Polițiștii hunedoreni vor fi prezenți în mijlocul elevilor de „Noaptea Cercetătorilor – 2022”

În această seară, poliţiştii hunedoreni participă la Proiectul „Noaptea Cercetătorilor”, ediţia 2022 / Vor fi organizate jocuri interactive cu teme preventive, pentru copiii cu vârste sub 14 ani şi pentru adolescenţi.

În Deva, polițiștii Serviciului Criminalistic, cei ai Serviciului Pregătire Profesională, ai Biroului Siguranța Școlară și cei ai Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au răspuns invitației Colegiului Național „Decebal”, unde vor populariza o parte activităţile „specifice” (activitatea va avea loc la sediul unității de învățământ menționate, în intervalul 17.00-22.00).

„Noaptea Cercetătorilor” este un proiect iniţiat de Uniunea Europeană, cu scopul de a promova ştiinţa şi cercetătorii, în rândurile publicului larg.

Anul acesta, după o pauză datorată contextului pandemic, poliţiştii hunedoreni vor participa la acest eveniment, cu standuri de prezentare.

Activităţile vor include o prezentare a tehnicii laboratorului criminalistic mobil, a metodelor de prelevare a urmelor papilare și a unor experimente criminalistice destinate identificării persoanelor bănuite de comiterea unor infracțiuni.

Poliţiştii vor purta discuții cu elevii și le vor transmite recomandări preventive, pentru ca aceştia să înveţe să recunoască pericolele şi să nu devină victime ale unor infracţiuni.

Totodată, copiii vor avea ocazia să joace ,,Roata Prevenirii”, un joc cu întrebări din domeniul siguranţei personale, siguranţei pe internet şi prevenirii consumului de droguri.

Poliţiştii vor aduce la cunoştinţa participanţilor proiecte de prevenire a criminalităţii şi vor distribui materiale tematice.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *