Polițiștii locali din Petroșani își reprimesc norma de hrană

Polițiștii locali din municipiul Petroșani vor beneficia, din nou, de norma de hrană. La începutul acestui an, Consiliul Local a luat decizia de a suspenda aceste plăți pentru a realiza economii la bugetul local. Măsura a fost necesară ca urmare a modificărilor aduse Codului Fiscal.

Potrivit reprezentanților administrației locale de la Petroșani, începând cu data de 1 decembrie a fost reintrodusă acordarea normei de hrană angajaților Poliției Locale.

Angajații din Poliția locală au pierdut sporul pentru norma de hrană, la începutul acestui an. Primăria din Petroșani, față de alte instituții din zonă, l-a acordat lună de lună, de doi ani încoace, deși nu avea obligația legală.

 „Politistii locali au pierdut un spor de hrană, în cuantum de 1.000 de lei pe lună, pe persoană, care se putea acorda de către Consiliul Local. Impactul bugetar al acestei indemnizații este undeva la 4,3 miliarde de lei vechi, anual, la 40 de persoane și am avut această discutie, ca prima dată să reducem aceste  cheltuieli și nu salariile”, a spus la începutul anului, după implementarea măsurii, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Începând cu data de 1 decembrie polițiștii locali vor beneficia, din nou, de norma  hrană.

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *