Deva: Amenzi de zeci de mii de lei date de polițiștii locali

Peste 400 de persoane au fost sancţionate de poliţiştii locali în luna mai 2018, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 25.010 lei (mai mult decât dublu faţă de luna aprilie 2018), potrivit raportului de activitate al Direcţiei Poliţia Locală Deva.

Peste jumătate dintre sancţiuni (54% din total) au fost aplicate de poliţiştii locali ai Serviciului Circulaţie pe drumurile publice – 21 de amenzi, în valoare de 4.120 de lei, şi alte 199 de avertismente. Majoritatea sancţiunilor (69%) vizează încălcarea Codului Rutier, aproape o cincime (18%) circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe trotuare, alei şi zone verzi (HCL nr. 133/2013), 8% ocuparea abuzivă a locurilor de parcare închiriate sau rezervate (HCL nr. 413/2008, Cap. III, pct. 6), iar cel mai mic procent (5%), încălcarea reglementărilor legale privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi (Legea nr. 448/2006).

Alte 174 de persoane care au nesocotit legislaţia privind liniştea şi ordinea publică s-au ales cu 42% din totalul sancţiunilor aplicate de poliţiştii locali în luna mai – 91 de amenzi, în valoare de 18.490 de lei (aproape trei sferturi din suma totală a amenzilor aplicate în cursul lunii), şi alte 83 de avertismente. Cele mai multe amenzi (64%) au vizat fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (Legea nr. 61/1991 republicată).

Din totalul sancţiunilor înregistrate în luna mai, 4% au fost aplicate de poliţiştii locali de la Serviciul Disciplina în construcţii, Protecţia mediului şi Activitate comercială – 8 amenzi, în valoare totală de 2.400 de lei, şi alte 9 avertismente. Cea mai mare valoare a amenzilor aplicate în cadrul serviciului a fost de 1.500 de lei, ca urmare a încălcării reglementărilor legale privind disciplina în construcţii. Totodată, cel mai mare număr de sancţiuni (10) a fost înregistrat de Compartimentul Activitate comercială, acestea fiind aplicate în urma a peste 270 de verificări efectuate de poliţiştii locali la societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, producători particulari, comercianţi ambulanţi şi terase care funcţionează pe domeniul public al municipiului.

Potrivit raportului de activitate al Poliţiei Locale Deva, operatorii Serviciului Monitorizare Video şi Trafic au surprins, în luna mai, cu ajutorul camerelor de supraveghere aproape 200 de cazuri de încălcare a legislaţiei în vigoare, majoritatea (92%) cu privire la circulaţia rutieră.

În aceeaşi perioadă, 223 de persoane şi autovehicule au fost verificate de către poliţiştii locali în baza naţională de date.

Pe de altă parte, 168 de cetăţeni au apelat, în acelaşi interval, numărul de telefon permanent al Poliţiei Locale Deva, iar în alte 2 cazuri au fost preluate sesizări telefonice venite prin apelul unic de urgenţă 112. Mai mult de jumătate dintre cetăţenii care au sesizat Poliţia Locală (54%) au reclamat abateri de la prevederile Codului Rutier, alţi 43% nerespectarea normelor de ordine şi linişte publică, iar ceilalţi 3% încălcarea legislaţiei privind disciplina în construcţii, comerţul şi protecţia mediului.

Poliţia Locală Deva poate fi sesizată 24 de ore din 24, apelând numărul de telefon 0254.232.777.

 

 

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.