Romfilatelia introduce în circulație mărci poştale dedicată Cupei Mondiale 2018

Romfilatelia introduce în circulaţie, joi, emisiunea de mărci poştale dedicată celei de-a 21-a ediţii a Cupei Mondiale.

Emisiunea de mărci poştale Cupa Mondială FIFA 2018 va fi disponibilă în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi online.

Emisiunea de mărci poştale va fi prezentată şi în cadrul târgului internaţional filatelic Paris-Philex 2018, la care Romfilatelia participă.

Paris-Philex 2018, în tradiţia marilor expoziţii filatelice, reuneşte expozanţi din toată lumea filatelică. Târgul are loc in perioada 7-10 iunie.

Cele patru mărci poştale ale emisiunii, ilustrează, într-o manieră stilizată, dinamica fazelor unei partide de fotbal.

Emisiunea de mărci poştale este completată de plicul prima zi şi blocul de 4 timbre, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre şi minicoala de 6 timbre.

Cupa Mondială este cea mai importantă competiţie disputată între echipele naţionale de fotbal ale statelor membre FIFA (Fédération Internationale de Football Association). Competiţia se desfăşoară în două etape: faza preliminară (calificări) şi turneul final, organizat o dată la patru ani.

FIFA World Cup, creaţie a sculptorului italian Silvio Gazzaniga, este fabricată din aur de 18 karate şi reprezintă două figurine umane stilizate, care susţin globul pământesc. Pentru siguranţa trofeului, echipa câştigătoare primeşte o copie placată cu aur a cupei, originalul rămânând la sediul FIFA din Zürich, Elveţia.

Prima ediţie a Cupei Mondiale a avut loc în anul 1930, în Uruguay, iar cea mai recentă, în 2014, în Brazilia.

În acest an, turneul final se va desfăşura în perioada 14 iunie – 15 iulie şi va fi găzduit, pentru prima dată, de Federaţia Rusă. Vor participa 32 de echipe naţionale de pe toate continentele, dintre care: 14 echipe europene, 5 din America de Sud, 3 din America Centrală şi de Nord, 5 din Africa, 4 din Asia şi Australia.

Meciurile de la Cupa Mondială FIFA 2018 se vor disputa pe 12 stadioane, din 11 oraşe: Ekaterinburg, Kaliningrad, Kazan, Moscova, Nijni Novgorod, Rostov, Sankt Petersburg, Samara, Saransk, Soci şi Volvograd. Organizatorii aşteaptă la această competiţie peste 1.000.000 de turişti.

Meciul de deschidere al turneului final se va disputa pe Stadionul Lujniki din Moscova, între ţara gazdă, Rusia, şi Arabia Saudită. Tot aici, pe 15 iulie, va avea loc şi finala.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *