Poluare a râului Cerna cu produse petroliere în zona Peștișu Mare

Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu a fost sesizat pe o rețea de socializare privind posibila poluare a râului Cerna cu produse petroliere în zona localității Pestișu Mare. În cel mai scurt timp, o echipă de comisari s-a deplasat la fața locului și a constatat faptul că cele sesizate se confirmă.

”Au fost anunțati reprezentații ABA Mureș-SGA Hunedoara pentru a interveni cu baraje absorbante în vederea reducerii impactului asupra mediului acvatic și a fi prelevate probe de apă. Rezultatele analizelor probelor de apă au indicat depășiri ale indicatorilor analizați, a fost identificat operatorul economic care evacua ape pluviale și tehnologice conventional curate (ape de răcire, ape menajere epurate și ape de dren) în pârâul Petac, afluent al râului Cerna care erau contaminate cu produse petroliere”, arată Garda de Mediu Hunedoara.

Potrivit comisarilor de mediu, au fost impuse măsuri de conformare cu termene stricte de realizare iar operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în conformitate cu prevederile HG 235/2007 privind gestionarea uleiurilor uzate.

 

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *