Pomohaci vine la Zilele Orașului Uricani. Primarul Buhăescu: ”Bă, să-mi bag picioarele!”

Cristian Pomohaci, fost preot și cântăreț de muzică populară, implicat într-un scandal sexual cu minori, vine la Zilele Orașului Uricani. În vreme ce oamenii își exprimă revolta pe rețelele de socializare, primarul urbei, Dănuț Buhăescu, spune că are un contract semnat încă din primele luni ale anului, de dinainte de declanșarea scandalului.

”Dacă e un contract încheiat înainte de scandal, cine își permite să…? Plătești aici, nu te joci. Este invitat ca artist, din vremea în care nu era cu scandalul. Cine își permite, că plătești aici. Vine Curtea de Conturi: ia, dă banul înapoi! Nu există! Nu pot să mă pronunț. Eu nu știu dacă este adevărat sau nu este adevărat. Iar în scandal au intrat mulți: cum a intrat Fuego, cum a intrat… spun despre marii artiști. El nu e invitat ca preot, este invitat ca și cântăreț, ca artist. Dacă nu ar fi fost un contract înainte, probabil că m-aș fi gândit. Noi l-am vrut de anul trecut, l-am găsit anul acesta din timp, fără să știm ce urmează. Astea sunt lucruri neprevăzute. Dacă vine să presteze și nu îl las pe scenă, îi dau banii. Eu l-am chemat, el nu a venit de bunăvoie. Eu am zis, băi, organizatorule, le-am promis oamenilor că vine Pomohaci. Omul nu are interdicție de niciun fel. Are prezumția de nevinovăție”, a declarat, pentru Replica-INFO HD, Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Primarul Uricaniului mai spune că s-a gândit că vor apărea voci revoltate de venirea lui Cristian Pomohaci la sărbătoarea orașului: ”Când a apărut la televizor cu scandalul, chiar am zis: ”Bă, să-mi bag picioarele! Ăsta trebuie să vină la Zilele Orașului. Mă întreb ce o să iasă!”. (…) Dar am auzit că la Sibiu, în patria lui Iohannis, a fost foarte bine primit. Am văzut chiar la televizor”.

Buhăescu precizează că o altă artistă solicitată de ”grupările din Uricani” a fost Carmen Șerban, însă nu poate spune și câți bani costă fiecare artist în parte,

”600 de milioane de lei vechi e toată suma, eu nu știu din suma asta cum s-a înțeles (firma care a încheiat contractul – n.r.) cu fiecare artist. Eu nu am încheiat cu artistul, am încheiat cu toată gruparea. După aia te fac ăia ca la gară dacă nu e bine. O altă solicitare e Carmen Șerban. Nu am putut s-o aduc anul trecut și au venit oamenii, grupări au cerut-o, că nu tot orașul”, declară primarul Uricaniului.

Deși Dănuț Buhăescu susține că are contract cu artiștii care vor presta la Zilele Uricaniului încă din primele luni ale anului, banii pentru eveniment au fost aprobați prin hotărâre de consiliu local abia în luna iunie.

Preotul Cristian Pomohaci, din judeţul Mureş, care este şi cântăreţ de muzică populară, este cercetat pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, cazul fiind preluat de Parchetul General. Totul a fost surprins într-o înregistrare audio de 22 de minute, în care preotul încearcă să îl convingă pe adolescent să întreţină relaţii sexuale cu el şi chiar să mai aducă şi alţi tineri. Preotul Pomohaci a fost acuzat, în 2013, de practici neacceptate de Biserica Ortodoxă precum exorcizarea, primind canon să meargă o perioadă la Mânăstirea Afteia pentru a se căi pentru faptele sale. Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia a decis ca preotul Cristian Pomohaci să fie caterisit.

Anamaria NEDELCOFF

 

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 421 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *