Portret de politician

La alegerea vice-președinților Consiliului Județean Hunedoara, PSD a impus fără emoții doi pesediști, dată fiind majoritatea zdrobitoare cu care controlează votul. Totuși, merită semnalată propunerea PNL, o tânără liberală care a întrunit voturile tuturor membrilor opoziției din Consiliul Județean. Cine este politiciana acceptată de toți oponenții PSD din Consiliul Județean?

Chivu Cristina este absolventă a Facultății de Istorie, Litere și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, după care a urmat un masterat în Arheologie Interdisciplinară în cadrul aceleași Universități și și-a petrecut ultimii 10 ani de carieră acumulând experiență în dezvoltarea unei mici afaceri, în comerț/horeca, în prezent având 9 angajați. Cu toate dificultățile la care a fost supus acest domeniu un ultimul an din cauza pandemiei de covid-19, tânăra antreprenoare ne-a declarat că a continuat activitatea în condițiile legii.  Muncind încă de pe băncile liceului, Cristina crede ca România poate ajunge o țară în care respectul pentru lege și muncă cinstită pot fi rețeta succesului oricărui cetățean al țării.

Motivația politică declarată a Cristinei e una pe cât de atipică, pe atât de sinceră. Vrea ca vechile metehne ale clasei politice care a condus România în ultimii 30 de ani să nu mai fie o problemă pentru tinerii care vor să se implice politic și să preia frâiele țării. Idealismul si dorința de a ne alinia la standardele statelor europene este ceea ce a făcut-o sa facă un pas spre politică.

În anul 2013  a devenit membră al Partidului Național Liberal, în cadrul organizației locale Călan, iar in 2016 a fost propusă să candideze pe listele pentru Consiliul Județean Hunedoara, unde a si ajuns consilier județean pentru 6 luni, la final de mandate. În octombrie 2016  a devenit președinte al Organizației de Tineret a PNL Hunedoara, iar un an mai târziu, membru în Biroul Național al Organizației de Tineret a PNL. Pe durata mandatului din fruntea tinerilor liberali din județ, a organizat multe evenimente care să facă vizibile principiile liberale și PNL în rândul tinerilor din județ, pentru ca tinerii liberali să-și formeze deprinderi de buni politicieni. In acest sens, ea a decis sa își completeze studiile, pentru a fi pregătită in fata provocărilor din politica, cu un masterat la Univeristatea din Petroșani, pe domeniul administrației publice si dezvoltării comunitare.

În primăvara anului 2019, Cristina Chivu a fost unul dintre candidații la alegerile europarlamentare din partea organizației PNL Hunedoara, fiind cel mai tânăr candidat din județ.

Prioritățile tinerei politiciene Cristina Chivu au în vedere promovarea tinerilor, specializarea lor și implicarea lor în politica de azi și de mâine. reforma administrativa prin eficientizarea administrației și digitalizarea serviciilor, susținerea antreprenoriatului și sprijinirea mediului antreprenorial, precum și consolidarea activităților de  educație și cercetare.

La alegerile locale din 2020 a candidat pe loc eligibil la Consiliul Judetean Hunedoara dar si la Consiliul Local Călan. A preluat mandatul in Consiliul Județean în data de 29.01.2021, fiind propusa în aceeași zi ca vicepreședinte al CJ, propunere facută de grupul PNL și susținută de toate partidele de dreapta.

 

Monica Pană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *