Trafic crescut pentru camioane, la graniţa cu Ungaria

Valorile de trafic sunt crescute, marţi, pentru camioane, la graniţa cu Ungaria, în punctele de trecere a frontierei înregistrându-se un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate automarfarelor, în mod special pe sensul de ieşire din România şi intrare în Ungaria. Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire, unde se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere.

„Ca urmare a faptului că se constată o creştere a valorilor de trafic pentru automarfare la frontiera cu Ungaria, în punctele de trecere de la graniţa comună se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule, în mod special pe sensul de ieşire din România şi intrare în Ungaria. În plus, autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare asupra acestui tip de mijloace de transport. În acest sens, au fost contactate autorităţile de frontiera din ţara vecină, în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, având în vedere că formalităţile de frontieră la graniţa cu Ungaria se derulează în comun cu poliţiştii maghiari”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Poliţiei de Frontieră.
Potrivit sursei citate, Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au luat toate măsurile pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului care desfăşoară formalităţile de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.
„Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire, unde se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct. Precizăm că traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare”, se mai arată în comunicat.
De la începutul acestei săptămâni, la nivel naţional, poliţiştii de frontieră au efectuate formalităţile specifice pentru 19.000 de automarfare, dintre care numai la graniţa cu Ungaria s-a efectuat controlul pentru 10.000 de astfel de mijloace de transport, dintre care 7.000 pe sensul de ieşire şi 3.000 pe cel de intrare.
Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de camioane să consulte aplicaţia de trafic online de pe pagina web a instituţiei.
„Având în vedere că, în prezent, la P.T.F. Nădlac II şi P.T.F. Petea se înregistrează timpi de aşteptare ridicaţi, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri. De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro”, se mai arată în comunicat.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.