Prefectul Călin Petru Marian a vizitat astăzi „ArcelorMittal” S.A, la invitația echipei de conducere a companiei

Pentru a se informa cu privire la activitatea principalelor companii din județul Hunedoara și pentru a afla cum pot fi acestea sprijinite pentru a putea fi competitive, prefectul  Călin Petru Marian a vizitat astăzi „ArcelorMittal” S.A, la invitația echipei de conducere a companiei.

Împreună cu prefectul județului, la Hunedoara s-a aflat și subprefectul Lorincz Szell.

Activitatea de producţie a a companiei este structurată pe elaborarea de oţel si fabricarea de profile lungi turnate continuu şi laminate la cald.

Managerii firmei au prezentat evoluția din ultimii 10 ani și proiectele de modernizare a procesului de producție pentru următoarea perioadă. Potrivit acestora, eficientizarea activității și planul de investiții depind în mare măsură de rezolvarea principalelor probleme: creșterea prețului la energie electrică și gaz metan precum și lipsa forței de muncă.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian,  a transmis conducerii „ArcelorMittal” că vor fi sprijiniți pentru ca aceste impedimente să fie depășite.

„Pentru mine, în calitate de prefect, este foarte important ca planul de investiții să fie dus la bun sfârșit, mai ales că producătorul hunedorean de oțel colaborează cu firme locale pentru diferite proiecte industriale și trebuie să fie competitiv pe piața de profil.  Problema lipsei forței de muncă ar putea fi parțial rezolvată prin implicarea instituțiilor ministerului muncii, a școlii și a autorităților locale, cu sprijinul nostru, al Instituției Prefectului. Sprijinim mediul economic hunedorean.” a precizat Călin Petru Marian.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *