Prefectul județului Hunedoara s-a întâlnit cu guvernatorul Districtului LIONS România

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a avut astăzi o întâlnire cu Guvernatorul „Districtului LIONS 124  România”, Pompilia Szellner.

Discuțiile au constat într-o prezentare generală a acțiunilor și proiectelor desfășurate la nivel local și național de către membrii organizației, cu o activitate de 104 de ani, în 220 de țări din lume.

La întâlnire au mai participat subprefectul Lorincz Szell, Marin Florin Ilieș – Viceguvernator 2 al Districtului LIONS 124 România, Claudia Anca – Președinte al Clubului LIONS Deva – Sarmizegetusa și Sorin Popa – Președinte al Asociației „Maxwell”.

Prefectului județului,  Călin Petru Marian, i-au fost prezentate informații despre principalele acțiuni și proiecte de voluntariat ale organizației: protecția mediului, acțiuni pentru depistarea bolilor oftalmologice și a cancerului la copii și tineri dar și despre un program educativ complex,  „LIONS QUEST”, dedicat tinerilor și aplicat prin intermediul profesorilor, în colaborare cu Ministerul Educației din România.

Prefectul Călin Petru Marian a mai discutat cu oaspeții prezenți astăzi la Instituția Prefectului despre situația la zi a campaniei de vaccinare și la o eventuală implicare a organizației, împreună cu tinerii voluntari, în acțiuni de informare la nivelul județului Hunedoara.

În România, „Districtul LIONS 124” are peste 1600 membri, organizați în 77 cluburi din toate zonele țării.  Este cea mai mare asociație civică la nivel european, din punct de vedere al numărului de membri.

 

Biroul de presă

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.