Prefectul și subprefectul s-au întâlnit cu primari din Țara Zarandului

Astăzi a început seria deplasărilor conducerii Instituției Prefectului la primăriile din județul Hunedoara pentru a discuta cu edilii localităților despre principalele proiectele aflate în diferite etape și despre problemele administrative care pot rezolvate în primul semestru al acestui an.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian și subprefectul Lorincz Szell s-au întâlnit cu primarii din Baia de Criș (primar Mihaiu Liviu Gorcea), Crișcior (primar Ovidiu Furdui), Bucureșci (primar Mircea Ghilean), Blăjeni (primar Horia Jurca), Buceș (primar Achim Mărcuș Traian) și Vața de Jos (primar Liviu Ioan Lință).

Au fost analizate stadiul derulării proiectelor depuse pe baza programului „Anghel Saligny” al Guvernului României și modul în care Instituția Prefectului poate sprijini Unitățile Administrativ Teritoriale pentru realizarea investițiilor propuse pentru acest an.

În toate cele șase comune autoritățile locale au depus proiecte pentru modernizarea drumurilor și introducerea alimentării cu apă și a canalizării, acolo unde acestea lipsesc. Mai mult, au fost depuse și proiecte prevăzute a fi finanțate din Fondul de Mediu pentru iluminatul ecologic stradal. De asemenea, primarii au prezentat și alte proiecte în domeniul turistic, cultural sau al sănătății publice, care vor fi depuse în următoarea perioadă, pentru a putea fi finanțate din fonduri guvernamentale sau europene.

Prefectul județului, Călin Petru Marian, le-a recomandat primarilor să pregătească de pe acum proiecte pentru investițiile pentru care se pot primi sumele necesare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

De altfel, pentru o bună informare a primarilor și consilierilor locali, Instituția Prefectului a transmis tuturor celor 69 de primării hunedorene, o sinteză a  principalelor domenii stabilite prin P.N.R.R, în care se pot depune proiecte ale autorităților locale.

 

Prefectura Hunedoara / Biroul de presă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.