Prefectura Hunedoara: Când toate fluxurile de vaccinare pentru populație vor fi funcționale, va fi nevoie de încă aproximativ 150 medici

Pentru a discuta despre următoarea perioadă a campaniei de vaccinare, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat astăzi o întâlnire cu medicii de familie hunedoreni și cu reprezentanții celor două instituții din județ, implicate în sănătatea publică.

La discuțiile care au avut loc, în două serii, la Inspectoratul școlar județean au participat directorul Casei de Asigurări de Sănătate, Adrian Nicolae David, directorul Direcției de Sănătate Publică, Sebastian Mezei, și președintele Colegiului Județean al Medicilor, dr. Andreea Ulița-Sînjoan.

Prefectul județului le-a prezentat medicilor de familie situația actuală privind acțiunea de vaccinare a populației împotriva „COVID 19” și le-a solicitat implicarea în această campanie, mai ales în condițiile în care programul județean de vaccinare cuprinde, pentru următoarea perioadă, deschiderea mai multor fluxului, în mai multe localități, pentru cei care doresc să se imunizeze.

De asemenea, atât prefectul, cât și directorii celor două instituții ale Ministerului Sănătății, i-au asigurat pe medicii de familie de sprijin instituțional pentru ca cei care doresc să-și desfășoare o parte din activitate și la centrele de vaccinare, să o poată face, în condiții contractuale care să nu le afecteze principala activitate desfășurată pentru pacienții înscriși la cabinetele fiecăruia.

În condițiile în care în județul Hunedoara vor fi funcționale toate fluxurile de vaccinare pentru populație, la centrele special amenajate va fi nevoie de încă, aproximativ 150 medici.

Președintele Colegiului medicilor, dr. Andreea Ulița-Sînjoan, a transmis autorităților că medicii de familie doresc să participe la campania de vaccinare, însă fără ca aceasta activitate să afecteze timpul acordat pacienților proprii și fără să contravină prevederilor contractuale pe care le au cu Casa de Asigurări de Sănătate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.