Prefectura Hunedoara: Informare privind intervențiile de înlăturare a efectelor inundațiilor din 23-24 iunie 2020

Gospodării, terenuri agricole și drumuri din mai multe localități din centrul și nordul județului Hunedoara au fost afectate de fenomene meteorologice și hidrologice periculoase care au avut loc noaptea trecută.

Au fost afectate de ploi și viituri, anexe gospodărești din Strei-Sângeorgiu, Orăștioara de Sus, Beriu,  Romoșel, Vâlcelele Bune, Silvașu de Jos, Sălașu de Sus, Ocolișu Mare, Sibișel, Livadia, Luncani, Sereca și Bretea Română.

De asemenea, a fost blocat Drumul Județean DJ 668 care face legătura dintre localitățile Strei-Sângeorgiu și Bățălar. Aici s-a acționat pentru săparea în infrastructura drumului și s-a creat o breșă de scurgere pentru evacuarea apei din zona inundată.

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a convocat în această dimineață o întâlnire de urgență cu Inspectorul șef al ISU Hunedoara, col. Viorel Demian, cu directorul SGA Hunedoara, Aura Lasconi. Totodată, directorul Direcției pentru Agricultură – Hunedoara, Călin Marian și conducerea A.B.A Crișuri – detașamentul Brad au participat telefonic la discuțiile de la Instituția Prefectului.

Pentru înlăturarea efectelor negative ale inundațiilor au intervenit cu efective mărite și mijloace tehnice specifice, atât pompierii din cadrul ISU Hunedoara, tehnicieni ai Serviciului de Gospodărire a Apelor, ai Administrației Bazinală de Apă Crișuri – Zona Brad și autoritățile locale din zonele afectate.

Vă mai informăm că ieri la ora 17.50, ca urmare a ploilor, a fost afectat de aluviuni un podeț provizoriu CFR și terasamentul aferent de pe calea ferată Deva -Arad, între Câmpuri Surduc și Gurasada. După 70 de minute, în urma intervențiilor ISU și CFR, circulația feroviară a fost redeschisă. În urma evenimentului două trenuri de călători au avut întârzieri de 100 minute, în total.

În cursul acestei zile continuă misiunile efectivelor mărite din cadrul ISU Hunedoara și intervențiile lucrătorilor de la Apele Române din regiunile de centru și nord ale județului Hunedoara.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *