Prefectura Hunedoara: Informare privind inundațiile din zona Vața de Jos

În această seara, în zona comunei Vaţa de Jos, debitele apelor au crescut peste cota de inundaţie.

Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, se află în zona inundată şi asigură coordonarea acţiunilor de spijin pentru persoanele ale căror gospodării sunt afectate de ape şi aluviuni. Pentru a interveni, pe cât posibil, pe intreg perimetrul de teren inundat, în zonă se află ofiţeri şi subofiţeri ai ISU Hunedoara precum şi reprezentanţi ai Administraţiei naţionale Apele Române.

În urma efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, prefectul judeţului, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a decis, împreună cu şeful ISU Hunedoara, col. Viorel Demean, creşterea capacităţii operaţionale de intervenţie. Sunt angrenaţi în misiuni pompieri din Brad, Ilia şi Deva, cu diferite mijloace tehnice: motopompe remorcabile şi transportabile precum şi cu  autocamioane şi autospeciale de intervenţie.

De asemenea, se monitorizează starea căilor de comunicaţii, infrastructura de transport energie şi de comunicaţii.

În urma creşterii peste cota de inundaţie a apelor pârâului Prăvăleni, cele mai afectate sate din comuna Vaţa de Jos sunt: Basarabaşa şi Curechiu. Aici apa a acoperit câteva zeci de hectare de teren şi a pătruns  în curţile localnicilor.

O primă evaluare a pagubelor produse de inundaţii va putea fi făcută în cursul zilei de mâine.

Prefectul judeţului, Vasilică Potecă, a transmis tuturor autorităţilor locale din zona Brad ( toată valea Crişului Alb şi a afluenţilor), că este obligatoriu să informeze populaţia asupra măsurilor de protecţie care se impun şi, totodată, să asigure activitate permanentă, la sediul primăriilor, pentru a monitoriza şi a transmite C.J.S.U. situaţia din teren.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *