Deva: Strada Coziei va fi reabilitată

Strada Coziei din municipiul Deva va intra într-un amplu proces de reabilitare. A fost scos la licitație contractul privind execuția de lucrări și prestarea de servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție „Modernizare strada Coziei, din municipiul Deva”. 1.504.977 lei este valoarea contractului.

”Modernizarea străzii Coziei din municipiul Deva se propune în contextul asigurării condițiilor de îmbunătățire a standardelor de circulație auto și pietonală în siguranță, reducerea efectelor adverse asupra mediului, în contextul în care, partea carosabilă existentă a acestei străzi, are o structură de drum pietruit și prezintă o serie de defecțiuni specifice: gropi, denivelări și făgașe. În condițiile în care această stradă este inclusă în trama stradală a municipiului Deva, aceasta trebuie restructurată și modernizată în vederea viabilizării și asigurării confortului și siguranței circulației pentru utilizatorii, în condiții contemporane”, arată documentul.

Până în data de 6 iulie se pot depune ofertele din partea firmelor de profil. Banii pentru realizarea investiției provin din bugetul local al municipiului Deva. Perioada de execuție a lucrărilor este de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere a acestora, iar perioada de garanție aferentă lucrării este de 36 de luni.

Măsurătorile topografice au identificat o lungime a străzii ce urmează să se modernizeze de 1410 metri, amplasamentul fiind situat în zona deluroasă a municipiului Deva.

 

Colaborator

foto: wikitravel.org; google maps

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *