Prefectura Hunedoara: Întâlnire pe tema programului de cadastrare sistematică

Prefectul județului, Călin Petru Marian, i-a invitat astăzi la o întâlnire de lucru pe reprezentanții instituțiilor și ai firmelor de topografie implicate în programul național de cadastru și carte funciară. La întâlnire a participat și subprefectul Gheorghe Bogdan Urdea.

La discuții a fost prezent și primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, care a solicitat unele clarificări tehnice privind cadastrarea în localitate.

Specialiștii topografi i-au prezentat prefectului județului  situațiile întâlnite pe teren, cu ocazia efectuării măsurătorilor la fața locului, în funcție de complexitatea formelor de relief și a documentelor pe care cetățenii și autoritățile locale le dețin, privind proprietatea asupra imobilelor (teren/teren + construcție).

De asemenea, prestatorii topografi au menționat că lucrările de cadastrare se află în graficul stabilit conform finanțării prin Programul Operațional Regional (POR).

Directorul Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Petru Lobonț, a precizat că între prestatori (firmele de topografie) și instituția pe care o conduce este o colaborare foarte bună, fapt recunoscut de către prestatorii prezenți, iar această situație face ca recepția lucrărilor să fie efectuată la timp, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Prefectul Călin Petru Marian consideră că finalizarea la timp a cadastrării sistematice este importantă atât pentru locuitorii județului Hunedoara, cât și pentru autoritățile locale, având în vedere că prin cadastrare se stabilește situația tehnică și juridică a imobilelor, cu implicații pozitive în realizarea proiectelor de investiții în economie sau în infrastructurile rutieră, de apă și de canalizare, la nivelul fiecărei Unități Administrativ Teritoriale.

Reamintim că toate aceste lucrări se desfășoară gratuit, cu finanțare din partea A.N.C.P.I. și cu finanțare europeană, prin POR.

 

 

Biroul de presă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *