Pregătiri intense pentru începutul de an școlar

În mai puțin de o lună de zile ar trebui să înceapă noul an școlar 2020-2021. Deocamdată planează incertitudinea asupra modalității de începere a cursurilor. Părinții sunt temători în ceea ce privește începerea anului școlar prin metoda clasică, dar nici de acord nu sunt în totalitate cu susținerea cursurilor online.

”Școala va începe în 14 septembrie. Facem pregătiri intense pentru acest lucru, o să vorbim cu administrațiile publice locale să facă pregătirile cuvenite pentru începerea anului școlar, adică igienizarea unităților de învățământ și pregătirea cu materiale igienico-sanitare. Colegii noștri directori își fac planuri de cum va începe noul an școlar. Se discută de 3 scenarii. Noi așteptăm din partea Ministerului, baza legală, legată de modul în care începe anul școlar. În momentul în care vom avea această bază legală, atunci vom spune exact care este modalitatea”, a declarat Inspectorul Școlar General, Ilie Pârvan.

La nivelul județului Hunedoara, potrivit unei statistici realizate de IȘJ Hunedoara, cursurile în majoritatea școlilor ar putea începe prin metoda clasică.

„La nivel de județ, noi am făcut și reînoim datele. 80% din școli își doresc să înceapă în mod clasic, iar 20% în mod hibrid. Cert este că vom începe școala. Școlile vor fi, în final, cele care vor lua deciziile, cu avizul Inspectoratului Școlar și al comitetului Județean pentru Situații de Urgență, iar DSP este instituția abilitată care verifică respectarea măsurilor igienico-sanitare”, a mai spus sursa citată.

Încă nu se știe exact sub ce formulă va începe noul an școlar. Situația este generată de infecțiile cu noul tip de coronavirus.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *