Situația epidemiologică din județ. Nouă localități hunedorene se află la limita de a fi carantinate

Potrivit datelor centralizate, până în data de 11 august 2020, la nivelul județului se constată o creștere a cazurilor și în ultimele 14 zile iar, potrivit specialiștilor, răspândirea infecției este comunitară.

În acest context, prefectul județului, Vasilică Potecă, președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, solicită locuitorilor să respecte cu mai mare responsabilitate măsurile de prevenire a infecției.

Cele mai multe cazuri active sunt în Hunedoara, Orăștie, Deva, Hațeg și Călan

De asemenea, reprezentantul guvernului transmite primarilor și administrațiilor publice locale din cele 69 de comune și orașe ale județului Hunedoara să verifice pe plan local aplicarea măsurilor luate pentru limitarea răspândirii infecției cu SARS – COV 2.

Pentru că 9 localități hunedorene se află la limita de a fi carantinate,  Vasilică Potecă solicită primarilor din aceste unități administrativ teritoriale să convoace Comitetele Locale pentru situații de Urgență și să adopte măsuri suplimentare pentru a evita această situație. Imediat ce aceste decizii vor fi luate în plan local, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență le va analiza, le va supune aprobării și va decide aplicarea lor, deîndată.

Vă informăm că, în funcție de analiza fiecărei situații în parte, în localitățile unde numărul de cazuri active este mai mare de 3 la 1000 locuitori se poate institui carantina dacă sunt constatați și alți factori care pot duce la agravarea situației.

În continuare vă prezentăm situația din județul Hunedoara a cazurilor de infectări, pentru fiecare localitate, de la începutul perioadei de monitorizare, a numărului de cazuri active și a cazurilor active raportate la 1000 locuitori.

 

 

Prefectura Hunedoara

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *