Prelungirea activității minei Lupeni, în ședință de guvern

Memorandumul pentru prelungirea activității de producție a minei Lupeni va fi aprobat cât mai curând, dă asigurări Darius Câmpeanu, liderul Sindicatului ”Muntele”, în condițiile în care sunt voci care susțin că exploatarea minieră ar fi trebuit închisă în 30 septembrie 2017.

”Asta (închiderea minei la data de 30.09.2017 – n.r.) era pe vechiul program, noi avem și convenție semnată și notificarea către Bruxelles a fost trimisă. Trebuie doar memorandum în guvern, care să pună în aplicare ceea ce s-a semnat în acea convenție, adică prelungirea activității de producție la mina Lupeni cu un an și mutarea perioadei de oprire defintivă a activității la sfârșitul anului 2024. Din informațiile mele, chiar astăzi are loc o întâlnire pentru punerea la punct a documentației și probabil, dacă nu în prima, în următoarea ședință de guvern să se aprobe. Va fi o întâlnire între reprezentanții Ministerului Energiei și premierul sau cu consilierul de specialitate al premierului”, a declarat, pentru Replica-INFO HD, Darius Câmpeanu.

Ce se întâmplă, acum, cu abatajul care s-a surpat, accident în urma căruia au murit doi mineri, iar un altul a fost rănit?

”Se lucrează cu salvatorii minieri, se scoate susținerea, iar abatajul va fi mutat din acea zonă cu 20 de metri mai în față”, mai spune liderul de sindicat.

Mina Lupeni are, în prezent, aproximativ 1.100 de angajați.

citește și:

 

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *