PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA: Sală de cinema 12D, deschisă într-un muzeu!

Sală de cinema 12D, deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi: vizitatorii au parte de noi efecte precum mişcare sau miros.

O sală de cinema 12D, unde pot fi vizionate scurt-metraje cu diferite tematici, a fost deschisă, miercuri, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, fiind vorba despre singura sală de acest fel existentă într-un muzeu din România, Vizitatorii au parte, pe lângă efectele 3D obişnuite, de diferite alte nouă efecte cum ar fi mişcare sau miros.

Sala de cinema 12D, deschisă miercuri la parterul clădirii în care funcţionează Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, dispune de nouă locuri pentru spectatori şi, potrivit reprezentanţilor instituţiei muzeale, este vorba despre singura sală de acest fel existentă într-un muzeu din România.

“În sală există nouă locuri amplasate pe un cadru metalic capitonat, care se mişcă în funcţie de imaginile de pe ecran. Pe lângă efectele 3D, există celelalte efecte 9D, cum ar fi cele de vibraţie, mişcare, ceaţă, fum, foc, fulger, zăpadă, miros sau apă sub două forme – bule de apă sau picături”, a afirmat miercuri purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, Florin Matei.

În sala de cinema, amenjată de o firmă privată, pot fi vizionate peste o sută scurt-metraje care au o durată ce variază între 5 şi 10 minute şi abordează diferite tematici, preţul unui bilet fiind de 10 lei de persoană.

Miercuri, au putut fi vizionate filme despre dinozauri, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii fiind deschisă şi expoziţia temporară ”Pe urmele dinozaurilor”, realizată cu sprijinul Dino Parc Râşnov.

Potrivit reprezentanţilor Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, este pentru prima dată când această expoziţie itinerantă de la Dino Parc Râşnov va rămâne pentru o perioadă mare de timp într-un singur loc, până acum dinozaurii fiind prezenţi doar la acţiuni de câte o zi în oraşe precum Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Sfântu Gheorghe şi Cluj.

“Exponatul Pteranodon, o specie de dinozaur zburător care a trăit în Cretacic acum 70 milioane de ani, va atrage cu siguranţă atenţia vizitatorilor fiind dotat cu un sistem Animatronic care îi permite să îşi mişte aripile şi să scoată sunete în momentul când o persoană intră în raza de acţiune a senzorului de mişcare montat în apropierea acestuia. Exponatele sunt prezentate la o scară mai mică decât cea reală, fiecare având dimensiuni de 2,5×1,5 m. De asemenea, expoziţia cuprinde şi replici de fosile aparţinând celui mai mare animal zburător care a existat vreodată în lume: Hatzegopteyx thambena, specie descoperită în 1978 de paleontologul Dan Grigorescu în zona Haţegului”, a mai spus Florin Matei.

Expoziţia temporară ”Pe urmele dinozaurilor” va rămâne deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii ”Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe 17 septembrie.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *