A fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea drumului Sântuhalm-Hunedoara-Călan

 

Marți, la sediul Consiliului Județean Hunedoara, s-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea drumului județean 687, Sântuhalm-Hunedoara-Călan.

Semnatarii contractului de finanțare au fost Mircea Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

Proiectul „Modernizarea DJ 687, Sântuhalm-Hunedoara-Călan (km 13+050 – km 22+791)” va fi implementat pe parcursul a 43 de luni și vizează modernizarea a 9,74 km de drum (inclusiv poduri și podețe), realizarea de trotuare, instalarea semnalisticii luminoase pentru treceri de pietoni, a parapeților de protecție, a apărărilor de maluri, realizarea de rampe de acces pentru persoane cu dizabilități, consolidarea versanților. De asemenea, prin acest proiect se va reabilita și pasajul ce supratraversează Magistrala de cale ferată 202 Simeria-Petroșani (37 m).

Ca urmare a realizării acestei investiții, va crește gradul de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T (rețeaua trans-europeană de transport), drumul modernizat deservind 87.085 de locuitori.

Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de aproximativ 32,5 milioane lei iar valoarea totală a acestuia ajunge la aproximativ 36,4 milioane lei.

Acest contract de finanțare este cel de-al treilea contract dedicat modernizării de drumuri și semnat în Regiunea Vest. Cele 3 proiecte de drumuri contractate cumulează o valoare a finanțării nerambursabile de 40,7 milioane euro, reprezentând 43,51% din alocarea regională (93,54 milioane euro). În cadrul axei prioritare 6 au fost depuse spre finanțare 10 proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de 137,43 milioane euro dintre care 2 proiecte au fost retrase și 5 se află în etapa de evaluare/precontractare.

Proiectul pentru care s-a semnat marți contractul de finanțare face parte din lista proiectelor propuse de către Consiliul Județean Hunedoara și care, pe lângă acest proiect, mai cuprinde și proiectul cu titlul „Modernizare Culoar Trafic Mures Nord: DN 7(Gelmar) -Geoagiu Băi – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Harau – Bârsau – Soimuş – Brănişca – DN 7 (Ilia)”.

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 421 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *