Premierul anunță măsuri și facilități pentru persoanele vaccinate

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că, dacă se atinge ţinta de vaccinare de 5 milioane de persoane, la 1 iunie se va putea renunţa la masca de protecţie la plajă, sau în drumeţiile montane. Premierul anunţă şi facilităţi pentru cei vaccinaţi, respectiv faptul că restaurantele ar putea funcţiona la 100% din capacitate.

 

„Vreau să le mulţumesc românilor că am avut o sărbătoare pascală liniştită, fără niciun fel de evenimente. Oamenii au înţeles  să respecte regulile în vigoare şi se vede că avem rezultate din ce în ce mai bune în ceea ce priveşte rata de pozitivare”, a declarat premierul, într-o declaraţie de presă.

Potrivit acestuia, nici un judeţ nu mai are rata peste 3 la mie, asta pentru că s-au respectat măsurile, iar rata de vaccinare a crescut.

Cîţu s-a referit din nou la ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate până în iunie.

„Singura soluţie de a scăpa de pandemie este să ne vaccinăm”, a afirmat premierul.

Întrebat ce măsuri s-ar putea aplica din 1 iunie, premierul a afirmat: „Este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă,  de exemplu. Fără mască dacă mergem la munte în drumeţie, dar putem vorbi şi de facilităţi pentru cei vaccinaţi”.

Premierul a precizat că, de exemplu, restaurantele ar putea funcţiona cu capacitatea de 100% dacă cei care intră sunt vaccinaţi.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.