Premierul desemnat a depus în Parlament lista cu miniştrii Cabinetului şi programul de guvernare

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă a depus, marţi, în Parlament, lista cu miniştrii Cabinetului şi programul de guvernare. Potrivit calendarului, audierile miniştrilor va începe miercuri, de la ora 10.00, fiecare titular de portofoliul având alocate 45 de minute pentru a-şi prezenta priorităţile în comisii. Audierile ar urma să se finalizeze după ora 17.00. Votul pentru învestirea Guvernului, în plenul reunit al celor două Camere, va avea loc joi.

„Am depus programul de guvernare al coaliţiei. El se bazează pe principiile de rezilienţă, stabilitate, transparenţă, echitate şi eficienţă. El are în centru cetăţeanul român şi în acest sens vor fi luate următoarele măsuri principale. E pentru prima oară când sumele allocate pentru investiţii vor fi în procentul de 7% din PIB”, a spus premierul desemnat.

El a arătat că ”PNRR reprezintă asul din programul de guvernare şi suntem obligaţi şi condiţionaţi în acelaşi timp să respectăm liniile din PNRR şi acele măsuri legislative care ne obligă la procesul de reformă” şi că se doreşte şi interconectarea regiunilor istorice prin infrastructura rutieră.

PROGRAMUL DE GUVERNARE POATE FI CONSULTAT AICI

Nicolae Ciucă a arătat că o altă măsură este de a sprijini decalajul între comunităţile locale, astfel că va fi implementat Programul Anghel Saligny şi a arătat că este pentru prima oară când se măreşte indemnizaţia socială minimă cu 25%

De asemenea, vor fi indexate pensiile cu aproximativ 10%, a spus el.

Potrivit lui Ciucă, desfiinţarea SIIJ există o asumare la nivelul Coaliţiei, astfel încât până la 31 martie anul viitor să se aplice o iniţiativă legislativă, prin care să se desfiinţeze această structură şi să se reînfiinţeze o nouă structură, care să preia dosarele aflate deja în lucru.

”Menirea noastră este să facem în aşa fel încât, după joi seara, când Parlamentul va fi validat acest Guvern, să trecem serios la treabă, pentru că asta aşteaptă cetăţenii de la noi, aşteaptă soluţii şi stabilitate, nu cred că în situaţia în care ne aflăm e timp pentru dezbateri doctrinare. Este nevoie de fapte”, a mai afirmat Ciucă.

Guvernul are 22 de membri, inclusiv prim-ministrul, un vicprim-ministru fără portofoliu, Kelemen Hunor, şi un viceprim-ministru care este şi ministru al Transporturilor, în persoana lui Sorin Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *