Premierul Florin Cîţu anunţă măsurile active care se vor prelungi şi în 2021

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, după şedinţa de Guvern, că o serie de măsuri active care s-au derulat în 2020 vor fi continuate şi anul viitor, referindu-se la şomajul tehnic, IMM Invest şi munca flexibilă. OUG cu toate măsurile va fi adoptată în şedinţa de Guvern.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că luni seară va fi pusă în dezbatere publică OUG care prevede prelungirea unor măsuri active.

„OUG pusă în transparenţă în această seară şi adoptată miercuri: se prelungesc măsurile active până la 30 iunie 2021: indemnizaţia acordată pe durata suspendării temporare a contractului individual de muncă, cea acordată angajatorului pentru decontarea unei părţi a salariului brut  al angajaţilor menţinuţi în muncă. Aşa cum ştiţi, pentru angajaţii reveniţi din şomajul tehnic, statul plăteşte 41,5% din salariu; munca flexibilă este o măsură care cred că se va permanentiza în România”, a declarat, luni, Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, OUG va mai prevedea măsuri de ajutor de stat, prin IMM Invest, de exemplu.

”Agro IMM Invest va fi aprobat în şedinţa următoare, cu garanţii de până la un miliard de lei”, a precizat Cîţu.

Premierul a anunţat şi schema de ajutor de stat pentru companiile din sectorul HoReCa.

„O măsură care este foarte mult aşteptată. Schema, aşa cum ştiţi, are un buget de 500 de milioane de euro”, a mai declarat premierul.

Acesta a anunţat că va continua şi în 2021 acordarea voucherelor de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru stimularea turismului românesc.

„Până în martie, impozitul specific pe care-l plăteau cei din acest sector… o să fie scutiţi de acest impozit”, a mai declarat Cîţu.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *