Premiu pentru o elevă de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță”, la un concurs național de muzică ușoară internațională

În perioada 28-30 ianuarie 2021 a avut loc ediția a XI-a a Concursului Național de Interpretare Vocală „CRAI NOU”, organizat de Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov, sub egida Ministerului Educației din România.

Concursul se adresează tinerelor talente din domeniul interpretării vocale din țară și conferă tinerilor care studiază muzica vocală clasică, muzica ușoară și tradițională, posibilitatea exprimării lor artistice într-un cadru competițional. Datorită situației speciale cauzată de pandemia de COVID-19, concurenții nu au evoluat live, ca în edițiile anterioare, ci au fost jurizați pe baza înregistrărilor trimise pe DVD.

Concursul s-a desfășurat pe mai multe secțiuni: canto clasic, muzică ușoară românească, muzică ușoară internațională, muzică populară și muzică etno. Liceul de Arte „Sigismund Toduță”-Deva a fost reprezentat la secțiunea „Muzică ușoară internațională” de către eleva Bold Stacey Alexandra, clasa a IX-a muzică, de la clasa de canto a profesoarei Maria Copăcian. În cadrul secțiunii au participat mulți elevi din Brașov și București, ceea ce a reprezentat un grad de dificultate în plus pentru eleva din Deva, aflată la primul ei concurs. Juriul, alcătuit din personalități ale vieții muzicale din Brașov și având ca președinte pe binecunoscuta  soprană Felicia FILIP – Directorul Operei Comice pentru Copii – București (cunoscută publicului larg și prin colaborările sale cu formațiile IRIS și Compact) a acordat elevei Bold Stacey Alexandra nota 9.20 și premiul al III-lea.

Un lucru inedit și remarcabil îl constituie faptul că pentru această competiție eleva s-a pregătit împreună cu profesoara ei în cadrul orelor desfășurate exclusiv în format online.

 

 

Prof. Mariana Onțanu-Crăciun

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *