Președintele începe consultările cu partidele parlamentare pentru a pune în practică rezultatele referendumului pe justiție

Preşedintele Klaus Iohannis începe marţi consultările cu partidele parlamentare pentru punerea în aplicare a referendumului pe justiţie din 26 mai. Astăzi merg la Cotroceni reprezentanţii PNL, USR şi UDMR.

Astfel, de la ora 12.00 preşedintele se va întâlni cu delegaţia PNL, de la ora 14.00 cu liderii USR, iar de la 15.00 cu reprezentanţii UDMR.

Celelalte partide vor merge miercuri la consultări.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că a decis să convoace partidele parlamentare marţi şi miercuri la consultări pentru a pune în practică rezultatele referendumului pe justiţie.

“6.500.000 de români au răspuns cu Da la cele două întrebări de la referendum, mai exact la fiecare dintre aceste întrebări au răspuns 6 milioane jumătate de români cu Da. Acum suntem în momentul în care trebuie să decidem cum să punem în practică ceea ce a decis poporul prin referendum. Pentru a găsi cele mai bune proceduri, metode, soluţii am decis să convoc partidele parlamentare la consultări pe această temă, fiindcă este evident că ceea ce a decis poporul trebuie să fie pus în practică, adică să fie pus în Constituţie. Asta se face în Parlament în prima fază”, a spus preşedintele.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *